Stránky

Čo sa to dnes stalo... (19.6.2019)

Dnes, na zasadaní mestského zastupiteľstva poslanci prerokovávali o.i. aj návrh nového znenia VZN o dočasnom  na území mesta Prešov (VZN).
Po dlhej rozprave a niekoľkých poradách, nakoniec toto hlasovanie prešlo a tak sa občania môžu tešiť na tzv. poriadok v parkovaní.
Záznam tohto zasadania si môžte prezrieť na stránke mesta Prešov - TU.
Po dlhom a nudnom predstavení tohto paškvilu vedúcim odboru dopravy p. Ondirkom, nasledovali vystúpenia poslancov. Niektoré vecné, iné scestné, každý si mohol povedať čo chcel.
Zaujímavý bol napr. názor poslanca Benka, ktorý jasne prejavil nespokojnosť s tým, že okrem zaplatenia PK, musia občania platiť zakaždým keď sa zastavia v inej zóne, t.j. odvoz detí do školy, na krúžky, na návštevu. Presne to čo občanom na tomto VZN vadí.
Humorný komentár P. Ondirka spočíval v priam jednoduchom riešení - kúpiť si nerezidentskú kartu do zóny ktorú pravidelne navštevuje za úžasne zľavnených 125 Eur. No nekúp to! Presne typ (ne)odpovede aký sa dostal od spomínaného aj k niektorým pripomienkam VZN.
Zrejme to ale s námietkami p. Benka nebolo až také vážne, keď nakoniec pri hlasovaní hlasoval ZA.

Vystúpenie poslanca Dupkalu, ktorý ako jediný bol ostro proti tomuto VZN bolo hlasom nevypočutých občanov, ktorí skôr ako začnú platiť v Prešove doslova na každom kroku, chcú mať garancie, či už v podobe voľného parkovacieho miesta.

Po niekoľkohodinovej rozprave si dali poslanci a príslušní predkladatelia prestávku aby zapracovali niektoré pripomienky a pozmeňujúce návrhy poslancov. Tie boli v poobedňajších hodinách tiež schválené.

Celé znenie už schváleného VZN Vám tu určite prinesieme už čoskoro.

Nateraz Vám prinášame mená tých, ktorí neváhali za dokument, ktorý je síce potrebný, no je v znení, ktoré nie je hodné podpory zahlasovali:


Mesto Prešov má teraz rok na to, aby prišlo s prevádzkovým poriadkom, osadilo potrebné značenie a pripravilo všetko na to, aby mohlo budúci rok spustiť chaos...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára