Stránky

Parkovanie - ďalšie (ne)riešenie časť I.

Vážení občania, už sa opäť blíži obdobie keď sa "naši" zvolení zástupcovia budú zaoberať novou verziou VZN o parkovaní v Prešove.
Nová verzia ešte nie je známa, ale poďme sa pozrieť čomu sa v nej bude treba vyhnúť. Vezmime si ponaučenie z minulosti. Písal sa rok 2016 a na svete bol návrh nového znenia VZN o parkovaní.

Treba poznamenať, že predošlá verzia bola zmietnutá zo stola a nedostala sa ani na rokovanie mestského zastupiteľstva aj vďaka pripomienkovaniu občanov. Podľa dostupných informácií to žiaľ, boli len dve pripomienky, no zdá sa, že i to stačilo a prispelo aby túto nehoráznu krádež s názvom "nové VZN" poslanci neodsúhlasili.

Poďme sa ale pozrieť, čo nám to mestská rada vlastne pripravila.
Celý materiál si môžete stiahnuť tu. (21. zasadnutie mestskej rady z 14.9.2016)

Článok 1.:

bod 2., písm. b) - tu sa dozvedáme, že rezidentom s nárokom na vydanie parkovacej karty je len osoba s trvalým bydliskom v danej zóne, na čom by nebolo nič divné, no zároveň, len pokiaľ je aj majiteľom motorového vozidla - takže zabudnite na požičané auto.

Potom nasleduje niekoľko detailov do ktorých my tu nemusíme zachádzať, no skutočná bomba prichádza v bode 2., písm. f), kde sa dozvedáme, že prevádzkovateľom nemusí byť samotné mesto, aby sa tak peniaze jeho daňových poplatníkov vrátili aspoň čiastočne do mestskej kasy (treba si uvážiť, že na prevádzkou takéhoto systému vznikajú aj nemalé náklady), ale poľahky môžu tieto prostriedky - pripomínam platené presne za to, čo je dnes zadarmo, bez zmeny stavu - tiecť do vrecák súkromnej firmy.
Dovolím si tvrdiť, že nik nepochybuje, že presne na to bol aj tento návrh vytvorený. Napchať peniazmi občanov súkromné vrecko za nič.
Tento bod síce hovorí o tom, že by to mala byť organizácia zriadená mestom, no na stretnutí s poslancami nikto presne nevedel ako.
Hlavne sa nikde nepíše o tom, že tomu tak bude na veky-vekov, preto ako je zvykom, po roku nerentabilnosti projektu sa radšej odovzdá do rúk súkromnej firmy aby sa s tým "trápila".

Pokračovanie nabudúce...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára