Stránky

VZN o parkovaní - verzia 2019 - časť II.

...pokračovanie článku...(opravené 13/05)

11. Marca tohto roku sme sa v denníku Korzár mohli dočítať, že mesto Prešov sa ide učiť robiť parkovaciu politiku od mesta Trenčín.
Celý článok možno nájsť na tomto linku.
Porovnávajúc VZN o parkovaní mesta Trenčín a novú verziu, ktorú mala včera na stole na prerokovanie príslušná Komisia MsZ, je hovoriť o inšpirácii slabé slovo. Jedna sa o "orafaný" dokument s menšími zmenami, žiaľ i tie sú len k horšiemu.
VZN mesta Trenčín si môžte prečítať na tomto linku.

Trenčianske VZN je omnoho obšírnejšie a detailnejšie, neobsahuje ani chyby (napr. Článok 10 začínajúci bodom 3 - kde sú prvé dva a čo je ich obsahom...???) ako je to v prípade Prešovského - čiastočne i to bolo dôvodom aby Komisia tento dokument neodporučila schváliť mestskému  zastupiteľstvu.
Nanešťastie tomu tak zjavne nebolo preto, že s tým občania nesúhlasia.

Zopár detailov:

- Už sme si prebrali ako je rozdelenie mesta na 17 zón nezmyslené a pre občanov aj veľmi zmätočné.

- Cena PK pre jedno tarifné pásmo za prvé auto je v Trenčíne 20 Eur, no v Prešove to má byť 25 Eur.
- Cena PK pre jedno tarifné pásmo za druhé auto je v Trenčíne 50 Eur, no v Prešove to má byť 100 Eur.
- Cena PK pre jedno tarifné pásmo za tretie auto je v Trenčíne 100 Eur, no v Prešove to má byť 250 Eur.

Toľko k cenám a "inšpirovaním sa". Ešte sa tu niekto čuduje, že mesto Prešov vymiera...?

Občania sa už mnohokrát vyjadrili, že takýto návrh VZN je v rozpore s ich možnosťami, v rozpore s logikou a zdravým rozumom.
Veď aj v minulom volebnom období sa vďaka občianskemu aktivizmu a zdravému rozumu niektorých poslancov podarilo tento nezmysel zmiesť zo stola. Poslanci sa jasne vyjadrili, že kým nebudú vybudované kapacity na parkovanie pre všetkých, takýto návrh nepodporia.

Veríme, že i v prípade tohto chabého pokusu o ožobračenie občanov mesta Prešov sa nájde dostatok občanov, ktorí sa zachovajú zodpovedne a rovnako aj dostatok poslancov so zdravým rozumom.

Nechceme predsa dopadnúť ako v Košiciach, kde ľudia kupujú PK a i tak nemajú miesto na parkovanie a k tomu ešte aj dostávajú pokuty.

Mestská rada bude o tomto VZN rokovať už budúci týždeň - t.j. 15. Mája, tak apelujeme na jej členov aby podporili Prešov so zdravým rozumom!

...pokračovanie v ďalšom článku...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára